Ongeval 24

Vrijdag ging Willem met pensioen, nouja net als al die andere mannen heeft hij nog een aantal dagen en uren die hij opneemt en daardoor eerder kan stoppen met werken. Hij wel, ik zie dat onze generatie niet meer doen.
Een aantal jaren geleden had ik een collega, net zo oud als ik, en die ging er van uit dat hij met 55 zou stoppen met werken. Ik hoop voor hem dat hij heel veel gespaard heeft. De winsten die mensen nu nog uit de verkoop van hun huis kunnen halen zijn er ook niet meer als je in deze tijd je huis koopt of gekocht hebt, en ook dat zal in zijn geval wel meevallen.
Tja het is nou eenmaal zo dat we nu op een pad terug aan het gaan zijn.
Stoppen met werken als je 67 bent, 15 jaar geleden was dat nog 57, niet officieel welliswaar maar een hoop mensen konden met een mooie regeling stoppen. Wat ik niet begrijp is dat er toen, net als nu, een kans was op jeugdwerkeloosheid en dat was de reden dat mensen eerder stopten met werken. Jongeren konden die plek dan innemen. Nu moeten mensen langer werken waardoor jongeren minder kans krijgen op de arbeidsmarkt, en lopen ze weer te zeuren dat er teveel jeugd in de ww zit (of de wajong, waar ineens al die jonge arbeidsgehandicapten vandaan komen???). En probeer als oudere maar eens een baan te krijgen. Mischien als PVV kamerlid, ik voorzie een snelle doorlooptijd;-)

Nu even over mijzelf. Na de receptie van Willem heb ik vrijdagavond en zaterdag wel pijn in mijn been gehad, er is een lichte ontsteking aan een pen in mijn voet, maar dat is goed schoongemaakt (pijnlijk).
Verder leef ik een beetje toe naar de operatie en hoop dat dat zo snel mogelijk gebeurd. In de tussentijd houdt ik mij bezig met randzaken zoals het werk. Je krijgt een aantal weken korting op het salaris dat wist ik, en na een aantal weken wordt die korting iets hoger, allemaal volgens de wet dus het zal wel. Wat vervelender is, is dat ze zich een maand vergissen, moet je weer achteraan.
Verder laat de verzekering niets van zich horen, dan bel je en blijkt dat het schadebedrag bekend is, laat mij dat weten en maak het over op mijn rekening. Dan kan ik de motor laten repareren en op laten halen. Overigens 2300euro schade aan de motor, dat is me nogal wat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: