Ere wie ere toekomt

Het vreemde is dat sommige sporters altijd alle eer krijgen en andere niet. Zo heb ik op dit blog al eens aandacht besteed aan Ireen Wust en Igor Scobrev, maar “we” hebben weer een dubbele wereldkampioen en wel Bob de Jong.
Bob is de vergeten kampioen, hij wint goud op de olympische spelen, maar moet bedelen om een sponsor waar andere sporters kunnen kiezen uit de aanbiedingen. Waar ligt dat nou aan? Zelf denk ik dat het komt omdat hij de uitstraling heeft van een aardappel, is ook niet iets waarvoor je speciaal naar de winkel gaat. Waar Kramer een soort society-relatie heeft met een hockyster, en Ids Postma met mevr Friesinger weet je van Bob niets. Ik las net dat hij de reclame van BOB doet, van het niet drinken als je auto rijdt, en dat is ook geen sex, drugs en rock’ roll. Maar is dat belangrijk?
Hij moet toch gewoon hard schaatsen? En dat doet hij.
6 wereldtitels, 7x zilver, 3x brons en olympisch goud, zilver en brons, dat is toch een erelijst om U tegen te zeggen.
Maar iedereen weet van de wissel van Sven Kramer, en iedereen vind het nog steeds raar dat Bob blij was met brons, het kwam tenslotte omdat de ideale schoonzoon een fout had gemaakt, tja dat is topsport.

Maar hier om een van de minst charismatische sporters van Nederland te eren een foto van BOB.

Bob the Boss

 

Verder is er nog iets unieks gebeurd op sportgebied, het zal niet veel Nederlanders opgevallen zijn, maar Italie heeft in Rome met rugby gewonnen van Frankrijk 22 -21. Het werd een keer tijd, een paar weken geleden stonden ze 1 minuut voor tijd voor tegen Ierland, maar met een drop-kick van Ronan ‘oGara wisten de Ieren nog te winnen. Maar nu gaven ze de voorsprong niet meer uit handen. Huilende spelers en fans, het bleef nog lang onrustig in Rome.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: