Morgen, en nog wat gemopper.

Morgen is het 25 maart.
Morgen is het precies 7 maanden geleden dat ik van mijn motor ben gereden.
Morgen is, net als toen, de eerste dag van de rest van mijn leven, alleen ziet mijn leven er sinds die woensdag er anders uit als ik mij tot dan had voorgesteld.
Nooit meer rugbyen, nooit meer met blote voeten op het strand rennen, nooit meer voetballen met mijn zoons, nooit meer 45 kilometer per uur op de racefiets, nooit meer zomaar een paar schoenen kopen omdat je ze mooi vind, nooit meer een strakke spijkerbroek.
Misschien nooit meer op de motor, al ben ik daar nu nog niet helemaal uit, een paar maanden geleden wel.
Sommige mensen zeggen dat “dat” nou eenmaal zo is, en dat je je erbij moet neerleggen. Dat snap ik ook wel, en dat doe ik ook wel, maar mensen realiseren zich niet wat het inhoudt. Ik noemde net zomaar even wat dingen op die je als mens gewoon doet zonder erbij na te denken. Ook ik deed dat dus vroeger, en waarschijnlijk was ik zelf ook zo’n nuchtere zak hooi die, zonder het zelf te beseffen, iemand juist de put in helpt in plaats van eruit.
Ze zeggen weleens dat het grootste verschil tussen mannen en vrouwen (behalve het uiterlijk) zit in het feit dat vrouwen kunnen luisteren en dat mannen direct een oplossing hebben. Nou dat is mij ook opgevallen, een vrouw zegt durf je nog op de motor, en een man zegt: nou er zal vast wel een aanpassing gemaakt kunnen worden voor het schakelen. Tegen een vrouw kan je aanzeiken, die valt je niet snel in de rede, een man komt met praktische bedenksels terwijl je aan het mopperen bent. Ik ben zelf man en heb vaak zat precies dat verwijt gehad, en zelfs nu, terwijl ik weet dat het niet de bedoeling en soms zelfs irritant is doe ik het. In oplossingen denken.

Nu wat gemopper: Volgende week is het 10 jaar geleden dat Herman Brood is overleden. Herman Brood, zanger, pianist, schilder, rocker, junk, alcoholist, niet specifiek in die volgorde. Ik zag in de Vara-gids alweer een stuk staan van Bart Chabot, de zelfbenoemde beste vriend van Herman. Natuurlijk weet ik niet of hij het echt was, maar ik wordt er wel een beetje onpasselijk van. Alleen al de boeken, Broodje dit, broodje dat, ik wil het geen lijkenpikkerij noemen maar…… Ik weet nu al dat Bart en die kale manager van Herman (10 jaar na zijn dood nog steeds manager) weer hun opwachting mogen maken bij DWDD. zijn leven gaan romantiseren, met kleine en grote onwaarheden. Zo zat die kale bij DWDD te vertellen over Spritz, de bekendste plaat, dat deze was opgenomen in een pornostudio, Lachuuuuu. Blijkt dat hij is opgenomen in een zeer gerespecteerde studio waar ook Yes en Pink Floyd hun platen opnamen.
Soms denk ik weleens, waar waren die geweldige vrienden toen Brood op dat dak stond, van God en alle mensen verlaten. Is niet een eerlijke gedachte, maar hij schiet er weleens doorheen.
Mijn eigen herinnering aan Brood is, is dat ik ooit samen met hem heb gejamd in een Jazzclub in Haarlem. Hij nam een pak Appelsap en goot dat in een Whiskeyfles, en we speelden een uurtje een beetje blues en wat anders.
Gelukkig heb ik de foto nog…Overigens ben en was ik geen Broodfan.
Ik heb een tijdje terug wel een mooi programma over hem gezien, daar volgden ze zijn dochter, en dat werd een mooi portret van het meisje(de vrouw) en dat ze haar vader toch wel mistte, ook toen hij nog leefde.

Op de snelweg de A9 worden tegenwoordig de vluchtstroken bij de weg getrokken in de ochtend en middagspits. Het valt mij op dat mensen niet kijken naar de pijlen en kruizen boven de weg. Veel auto’s rijden meteen door naar de middelste baan, waardoor je meteen de rechterbaan(vluchtstrook) niet meer kan gebruiken, of je moet langzaam gaan rijden. Waarom rijd niet iedereen rechts, tot ze in gaan halen. Waarom op de middelste baan. Laatst zag ik die wijsneus van een Koos Spee daar ook over praten, maar als je rechts inhaalt krijg je gewoon een prent.

Tot slot van vandaag, Red nose day, in Engeland een begrip, allerlei komieken doen mee om geld voor goeie doelen te verzamelen. Nou komt dat ook in Nederland, en nou ben ik zo bang dat het weer een zooitje onderbroekenlol wordt.
Als je het in Groot Brittannië ziet getuigt het over het algemeen van goede smaak, mooie pakken, gewoon netjes. Ik zeg niet dat het hier niet kan, als je serieus request hebt is dat een mooi opgezet initiatief maar daar zitten dan die 2 lolbroeken bij die klusjes moeten doen, en dat is echt zo’n flauwekul, puberhumor…………ik zal wel te oud zijn;-(
We zien het wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: