Blessures en de rest.

Terwijl ik dit schrijf is er op de tv iets over hersenbeschadigingen bij sport. Ze laten wat dingetjes zien bij voetbal, gesprekje met Peter Houtman, maar bijvoorbeeld ook een hockeyster die een bal in haar gezicht krijgt.
Zelf heb ik met rugby op een bepaald moment besloten om met een hoofdbeschermer te spelen, een vriendin zei ooit dat het net een onderbroek was. De reden dat ik het besloten heb is dat voor mijn ogen een tegenstander op het hoofd van mijn medespeler ging staan, hierbij zijn oor er half afscheurend. Verder heb ik het idee dat je toch wel vaak met de koppen tegen elkaar komt bij het inkomen in ruck’s en maul’s.
Overigens was ik met voetbal wel een aardige kopper, heb wel wat doelpunten gemaakt op die manier, maar ook later in mijn “carieere” toen ik wat meer het middenveld bespeelde heb ik ze nog weleens uit de doelmond gekopt, soms best hard. Ook met boksen heb ik weleens een tik gehad, ik denk zonder gevolg, er zullen mensen zijn die daar anders over denken.
Waarom dit onderwerp? Een vriendin van mij heeft vorige week een tia gehad, nou weet ik dat dat niets met koppen van een bal of een dreun voor je hoofd te maken heeft, maar toch schrik je en ga je je gedachten maken.
Ik heb ooit een scan laten maken en dat zag er goed uit, je kan merken dat ik een nieuwsgierig persoon ben.

Gedachten lezen

Overigens, verder ben ik redelijk blessurevrij gebleven in de loop der jaren. Toen ik nog zaalvoetbalde had ik vaak enkelproblemen, daarna niet meer. Als ik de hele rij afga valt het wel mee, vingers, ribben, neus gebroken. wat gekeusde lichaamsdelen, en een paar keer een blauw oog. Ach dat in 40 jaar sporten.

Met mijn kwetsuur gaat het goed, ik heb het idee dat het allemaal goed heelt. Je kan natuurlijk niet van binnen kijken, dat gebeurt volgende week weer. Woensdag mag ik mij weer melden. Ik heb wel wat vraagjes, om te beginnen zit mijn grote teen vast. Bij de fysiotherapeut merken we dat er (te) weinig beweging inzit, je teen moet ongeveer 90graden kunnen bewegen. Dus ik moet even navragen hoe dat verder moet, mogelijk dat de orthopead ervan af weet maar het kan ook zijn dat er hardhandig losgemaakt moet worden. Verder wil ik weleens weten hoe het moet met het transplantaat. Het zou een half jaar duren en dan zou het weg zijn, maar het zit er nog. Ik snap dat je er geen precieze tijd aan kunt hangen, maar ik wil wel weten wat het alternatief is, ik heb geen zin om de rest van mijn leven als Popeye rond te lopen.

Even wat anders, in verzorgende beroepen kom je meestal vrouwen tegen. Soms word daarover gemopperd, waarom zo weinig mannen etc. Maar het is mij opgevallen dat ik het meest door vrouwen geholpen word. Voorbeelden? Twee weken geleden een cursus, degene die mij een paar keer aanbood koffie te halen was de enige vrouw in de klas, bij de lunch was de kokkin degene die aanbood om mijn eten naar de tafel te brengen. Ik ben een paar keer alleen met de rolstoel naar het ziekenhuis geweest, en ook hier was het een keer een vrouw die me hielp.
Nou was het een vrouw die mij aangereden heeft, dus misschien een onbewust collectief schuldgevoel;-)

Tot slot wil ik nog even wijzen op een mooi stukje Nederlandse innovatie. Wubbo Ockels heeft meegedaan aan een nieuwe superbus, het ding moet sneller dan 200 kilometer per uur gaan rijden. Ik begreep dat hij nog niet sneller als 80 heeft gereden, maar hij ziet er wel gaaf uit.

Batman

Tot slot tot slot nog even een stukkie muziek, een oudje deze keer.

Advertenties

One response to “Blessures en de rest.

  • Daphne

    geroerd door je stukje…het gaat goed met me hoor, wel heel erg moe, maar dat schijnt er bij te horen…fijn om te lezen dat het met jouw kwetsuur ook de goede kant op gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: