Schrijven.

Uit “de begraafplaats van Praag” door Umberto Eco.

Beste Abt, ik doe mijn uiterste best mijn verleden te reconstrueren en u komt er voortdurend tussendoor als een betweterige schoolfrik die me bij elke zin die ik schrijf op mijn spelfouten wijst…U leidt me af. En u hindert me. Goed ik mag dan Joly hebben gedood, maar ik had een doel voor ogen dat de bescheiden middelen heiligde waarvan ik mij moest bedienen. Neem een voorbeeld aan de politieke scherpzinnigheid en de koelbloedigheid van Pater Bergamaschi en houdt uw ziekelijke knorrigheid in toom…

Waarom dit stukje; het gaat over een man, Simonini, die onder andere valse documenten maakt. Hij schrijft geschriften die zogenaamd de waarheid over het verleden vertellen, maar in werkelijkheid uit zijn brein zijn ontsproten.
Hij heeft echter een alter-ego waar hij toevallig achter komt, en deze zit in zijn hoofd correcties uit te voeren en hem dus lastig te vallen tijdens het schrijven van zijn geschriften.
Nou moet ik volgende week een tentamen doen en wel schrijven op HBO niveau. Is redelijk simpel, denk ik, maar het probleem is dat ik de hele tijd gaat zitten bedenken of ik niet ergens een fout maak, dus Bergamaschi leest over mijn schouder mee.

Mijn fiets staat voor de deur, morgen voor het eerst weer een keer op de fiets de stad in. Kijken of het gaat.


Mijn Blockbustertje

Vorige week hoorde ik op de radio dat er voor het voorprogramma van Guus Meeuwis in het PSV-stadion cover bands gezocht werden. Een van de bands die meededen was Paperplane, een band waar ik een blauwe maandag in gezongen heb. Ik werkte met 2 bandleden en de gitarist heeft ooit bij mij in de band gezeten vandaar dat ze mij toen gevraagd hebben. Op het moment dat ik er in zat waren we met Paroxis nog redelijk ambitieus, en het paste daarom niet in mijn agenda. Ik vond het wel jammer, het zijn aardige gasten en het is lekkere muziek. Anyway, ik hoorde ze vanmorgen op de radio en hoorde dat ze het niet gehaald hebben.
Hier ter compensatie hun naam dan nog maar een paar keer genoemd.
Enne de echte, dus Rick Parfitt, Francis Rossi,John Coghlan en Alan Lancaster. Dus zonder keyboard.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: