Pasen.

Nou kan ik op deze eerste paasdag een prachtig verhaal op gaan hangen wat pasen betekent en allerlei dingen eromheen maar ik heb niet het idee dat het nut heeft. Voor de meeste mensen is het gewoon een lekker lang weekend, beetje luieren, dit jaar naar het strand of een meertje en van de zon genieten.
Vanavond de BBQ aan en de rest van Nederland uitroken, ik ga overigens aan de Paella.
Mensen vinden het niet zo boeiend dat er discussies zijn over het heidense feest wat gejat is door de Christenen, of het verhaal van de wederopstanding van Jezus.
Wel toevallig dat het gelijkertijd is.

Volgende week staan de volgende feestelijkheden alweer voor de deur, Zaterdag Koninginnedag, en woensdag en donderdag 4 en 5 mei. Sean, mijn oudste zoon, is met school naar Amsterdam geweest, en heeft daar ontdekt dat Andriessen een Joodse naam is. Nou wist ik van mijn moeders kant dat er joods bloed inzit, maar van mijn vaders kant is dat dus waarschijnlijk ook zo. Ik begrijp nu ook waarom de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein door Mari Andriessen is ontworpen.

Dokwerker

Soms wil ik nog weleens te koop lopen met mijn Duitsche achtergrond, maar zo erg Duits is dat niet. Mijn Opa was Duitser, dus is het vaderland van mijn moeder het, meer is het niet, dus ik ben een kwartje.
Voor sommigen is dit echter genoeg om mij op de foto te zetten als ik de krant zit te lezen met “toevallig” een compromitterende tekst op de achterkant, wat ik zelf op dat moment NIET kan zien.

Landverrader

Gisteren is Wiel Coerver overleden. Wie? Wiel! Het is de trainer die beroemd is geworden met het trainen van Kappen en draaien, hij ging er in zijn methode vanuit dat iedereen schijnbewegingen kan leren. Bekende spelers als Frans Thijssen, Jan Peters (Jantje breed) , Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij hebben het uit zijn boekjes en dvd’ s geleerd. Natuurlijk hebben ze een voordeel dat ze een van God gegeven talent hebben, maar Wiel hielp mee.
Hij was overigens trainert toen Feyenoord in 74 de UEFA-cup won door 2x van Tottenham te winnen.
Is trouwens een beroemde wedstrijd omdat dat de eerste keer is dat er voetbalrellen in Nederland waren.

Hoe is het verder met mij, zal je je mogelijk afvragen. Nou redelijk. Gisteren op de fiets de stad in geweest, voor het eerst sinds het ongeluk gefietst, heerlijk. Niet ver, Beverwijk is geen Amsterdam, Haarlem of Amersfoort, je bent in 5 minuten op de hoofdstraat en dat is het dan. Maar nu heb ik wel een beetje last van mijn enkel.
Ik weet overigens niet beter als dat ik last van mijn enkel heb, ook voor het ongeluk, door voetbal en rugby was de enkel al versleten, ik ben er 2 jaar geleden al eens aan geopereerd. Als ik op de racefiets had gezeten liep ik het eerste uur rot, en daarna kreupel.

Het kan altijd erger…….

Advertenties

One response to “Pasen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: