de heer Laden.

Zo herinner ik mij Wim Kok, ergens in 2001 vlak na de aanslagen op 11 september stond hij op een trap in het 2e kamergebouw en sprak over de heer Laden. Om de een of andere reden vond ik dat zo beschaafd, geen manse praat zoals later Balkenende of president Bush, nee gewoon netjes.
Osama bin Laden was natuurlijk gewoon een crimineel, waarschijnlijk volledig overtuigd van zijn gelijk, maar daarom niet minder gevaarlijk, onmenselijk, crimineel noem maar op.
Een hoop mensen die in de loop der jaren het beste voor het volk over hadden vroegen het volk waarschijnlijk niet hoe dat er over dacht. Ik noem een Mao, Franko, Stalin, Videla, Pol Pot en het lichtend pad. Acht wat is goed, in het Cuba van Baptista hadden de mensen honger en geen school. Nu heeft iedereen scholing ziekenverzorging, maar geen of minder vrijheid. Ach hier hebben we “alles” en nog loopt half Nederland te klagen.

Wat mij overigens opviel is dat mensen in Pakistan zeggen “goh hij woonde in de buurt en we wisten het niet” . Er wonen in Abbottabad 27000 mensen, dan kan je toch niet iedereen kennen. Om even aan te geven hoeveel mensen dat zijn heb ik hier een foto van de zuidtribune in het Westfalen stadion van Borussia Dortmund, de grootste sta-tribune van Europa, staan 25000 mensen op.

Zud curve

Ik heb vandaag trouwens verder een kutdag. Pijn in mijn poot, voornamelijk een soort vermoeid been. Het voelt aan alsof ik heel lang gewandeld heb, zo’n halve kramp. Ik wordt ook wel een beetje kriegel van al die mensen die zeggen dat ik geluk heb gehad, nou met geluk had ze achter me langs gereden, of misschien geraakt maar zonder gevolgen.
Ik begrijp natuurlijk best wat mensen bedoelen, maar ik heb soms niet zo’n behoefte aan begrijpende mensen. Dan wil ik eigenlijk gewoon iemand op zijn gezicht slaan, maarja vind maar een vrijwilliger.
Van de week sprak ik met 2 fysiotherapeuten, ik had het over het stuk transplantaat wat aan mijn been hangt en dat ik daarom niet zo snel een korte broek aan zal doen. Dan zeggen ze dat je je daar niets van moet aantrekken. Ja dat is voor een ander gemakkelijk praten, als je zelf het probleem niet hebt. Ik heb onwijs veel respect voor mensen met brandwonden, je weet dat mensen kijken maar je hebt er gewoon maling aan. Nou weet ik toevallig dat daar ook een paar sessies met een psycholoog aan te pas komen om het te leren accepteren. Ik heb dat ook aangevraagd.
Ik heb overigens vandaag mijn V.L.O.S. gehaald. Een tijdelijke therapeutische schoen, heeft wat weg van een skischoen, het loopt wel wat anders maar daar zal ik wel aan wennen. Ik kan nu in ieder geval 2 gelijke schoenen aan.

Ze zijn wel niet blauw, maar………

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: