En zo valt het samen.

Deze keer geen post over mijn lotgevallen maar werkgerelateerd.

Via mijn werkgever ben ik lid van de NVDO, een vereniging van mensen die gespecialiseerd/ geïnteresseerd zijn in onderhoud. Eens in de 2 maanden organiseert een afdeling een avond met een onderhoudsthema bij een bedrijf. Gisteravond was het onderwerp prestatiecontracten en was de bijeenkomst bij NEDTRAIN in Haarlem.
We kregen eerst een rondleiding door de hallen waar de trainen onderhouden worden. Nu is onderhouden hier een woord wat de lading niet dekt. De treinen worden hier helemaal gestript en als nieuw opgebouwd. Het enige wat origineel blijft is de buitenkant. Verder wordt het opgebouwd volgens de nieuwe standaard: Nieuwe stoelen, reizigersinformatie, internettoegang, noem het maar op.

Zo gaan ze erin

Zo komen ze eruit

Daarna waren er een aantal presentaties over het hoofdonderwerp, prestatiecontracten. Interessant zeker voor mij.
Maar waarom? zal de argeloze bezoeker van dit blog vragen. Het antwoord is simpel, mijn afstudeerscriptie voor de hogeschool was geweid aan dit onderwerp. Samen met een collega heb ik onderzocht wat een prestatiecontract is en of wij er, toen bij Corus, voordeel aan zouden kunnen hebben, en of het überhaupt door ons gebruikt zou kunnen worden.
Wij (mijn collega en ik) kwamen tot verschillende conclusies en nu is het leuke dat ik hem een week geleden tegenkwam en hij nu tot de overtuiging is gekomen dat zijn conclusie niet de juiste was. Dat wil zeggen voor datgene wat wij als onderwerp hadden genomen om het verhaal over te schrijven. Voor andere onderwerpen zou het wel kunnen.
Overigens, voor de argeloze bezoeker, een prestatie contract is iets waar je van tevoren afspreek wat iemand voor je gaat doen (een prestatie levert) maar er wordt vaak een bonus/malus regeling in vastgelegd. Dus als de firma niet aan het contract voldoet, binnen van te voren afgesproken voorwaarden, kan hij een boete krijgen. Ook kan je vastleggen dat hij, als hij het heel goed doet, een premie krijgt.

voor de geïnteresseerde staat hieronder de scriptie.

Scriptie OMTCFranz&Jan

Nog iets persoonlijks te melden?
Zekers, het NRC is voor de eerste keer bezorgd, dus lekker de krant lezen vanavond;-)

Advertenties

One response to “En zo valt het samen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: