Angiografie

Gisteren weer een dagopname gehad om een röntgenfoto van de bloedvaten te laten maken. Dit heet Angiografie.
Ze gaan via je lies de bloedvaten in met een probe. Je kan de hele tijd meekijken want omdat de röntgenoloog moet zien wat hij doet staat het apparaat de hele tijd aan. Ik heb dus, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, een ruggengraat en een kniegewricht, ik heb het zelf gezien.
In mijn geval zijn ze in mijn rechterlies begonnen om in mijn linkerbeen te kunnen kijken, heeft te maken met wat de vaatchirurg wilde zien. Technisch verhaal, hij heeft het me uitgelegd, maar het is verder niet belangrijk.
Het lastige van deze manier voor mij was dat ik nu mijn rechterbeen niet volledig mocht belasten omdat de wond even moet rusten/genezen, maar ik mag mijn linkerbeen ook niet volledig belasten. Mede hierdoor heb ik vandaag (vrijdag) wat meer last van mijn lies als een ander zou hebben. Eigenlijk heb ik een lichte liesbreuk, maar ik heb de dag thuisgewerkt en een beetje geluierd en het gaat redelijk. Uitslag over 2 weken.

De man die mij nu behandelde was dezelfde als degene die vorig jaar de vaatfoto’s heeft genomen, ook een van de assistentes heeft me vorig jaar bij de behandeling geholpen. Zo kom ik elke keer mensen tegen die mij kennen en mij behandeld hebben. Het confronterends was een man die een paar weken terug de röntgenfoto’s moest nemen. Hij had mij gefotografeerd direct toen ik binnenkwam vorig jaar. Hij heeft sinds die tijd zijn motor niet meer aangeraakt vertelde hij me, en hij zei dat dit de eerste keer was dat hij zijn werk mee naar huis had genomen. Kan me er wel wat bij voorstellen.

In de tussentijd heb ik al flink wat geleerd over het menselijk lichaam, tot voor kort had ik nog nooit van een Duplex, Angio of mergpen gehoord. Had het liever niet geleerd, of op een andere manier. Maar ik kan de Quizz Biologie bijna doen.

Zoals ik in mijn vorige post al schreef heb ik een soort klik met onderhoud. Het ervoor zorgen dat machines en andere apparaten langdurig datgene kunnen doen waar ze indertijd voor gemaakt zijn, en ze eventueel aan te passen aan de huidige stand der techniek. Dat kan op verschillende manieren, je kan oude onderdelen aan de praat proberen te houden en wachten tot de stuk gaan, en je kan onderdelen preventief vervangen.
Van het 2e heb ik een leuk voorbeeld gevonden in een filmpje. Deze man gebruikt al 20 jaar hetzelfde gereedschap en heeft daarvoor dan ook een medallie gekregen omdat hij zoveel geld bespaard heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: