Mixje.

Gisteren naar Wadenoijen geweest. Marja’s vader had een koe laten slachten en deze moest opgehaald en verdeeld worden.
Het is verbazingwekkend hoeveel er van zo’n beest afkomt. In totaal zo’n 400 kilo en dat allemaal opgedeeld in biefstukken, gehakt etc. Ik heb weer een vriezertje vol. Enne biologisch vlees, dat proef je echt wel.

De Nederlandse koe is hetzelfde...........

Gisteravond ook begonnen met het kijken naar de Soprano’s. Voor degenen die het niet kennen, het is een serie over een Maffiabaas ergens in de Verenigde Staten. Ik had de serie al gezien, maar wilde hem graag nog eens bekijken. Dus waar ga je zoeken????? Op marktplaats, en waar vind je hem voor de laagste prijs????? Bij de plaatselijke Free record shop, toeval….
In ieder geval, direct maar 3 afleveringen gekeken, tja ik zat toch. Het mooie van de serie is dat je sympathie gaat krijgen voor de man terwijl het gewoon een crimineel is. Een moeder wat een rotwijf is, een oom die hem liever dood ziet, 2 puberende kinderen. Probeer dan maar een gewoon te blijven. Gelukkig heeft hij een liefhebbende vrouw en een goede psychiater, en een paar leuke vrienden, anders zou het weleens slecht met hem af kunnen lopen.

Over lopen gesproken, ik heb nog wat last van mijn lies. Niet als ik loop, maar het is nog even gevoelig en blauw. Ach dat zal wel weer goed komen. Zit nog even te twijfelen of ik nou door moet gaan met fysiotherapie. Ik heb niet het idee dat het iets toevoegt aan de behandeling. Ik heb al een paar keer iets gevraagd aan de revalidatie arts, maar daar hoor ik ook niet veel van. Ik kan beter gewoon elke dag naar mijn werk gaan en weer een abonnement op de sportschool nemen. Dan doe ik ongeveer hetzelfde maar kan het doen wanneer ik het wil, en ik kan ook wat zwaarder trainen. Ik zit nu al een tijdje aan het einde van de apparatuur.

Van de week was er de einduitspraak in de zaak Wilders. wat mij eigenlijk verbaasd is dat de rechter zegt dat zijn uitspraken  het op het randje zijn, maar dat hij het mag zeggen omdat hij politicus is en het dus bijdraagt aan het openbare debat. Dat wil dus zeggen dat als ik het doe kan ik er wel voor veroordeelt worden. Lekker is dat, en tot hoever mag je als burger dan wel gaan?
Ik las vandaag de volgende zin in een boek: De hardste schreeuwers om recht als het henzelf betreft, zijn vaak de meest onrechtvaardigen als het hun tegenstander aangaat. Ik weet ook niet waarom ik aan W moest denken, maar dit terzijde.

Er zijn meer dingen in de politiek die op dit moment spelen waar ik mij over verbaas. De Betuwelijn heeft miljarden meer gekost onder andere omdat er allerlei aanpassingen gemaakt moesten worden voor het milieu. Voorbeeld? Er moest een tunnel komen onder een rivier. Nu gaan ze een snelweg aanleggen ongeveer parallel aan de Betuwelijn en de minister verteld zonder blikken of blozen dat er een mooie brug over de rivier komt. Dan had die spoorbrug ook gekund, zou ook mooi geweest zijn. Had vervelend geweest voor mijn cursus onderhoudsmanagement, want we hebben 3 dagen les gehad over kansberekening aan de hand van de tunnel in de Betuwelijn. Hoe groot is de kans op een ongeval, hoe groot is de kans dat er dan brand uitbreekt, hoe groot is de kans in voornoemd geval dat de brandblusapparatuur niet werkt, en ga zo nog maar even door (0,95×0,95×0,95=0,857). Uiteindelijk begrijp ik nog steeds niet dat ik zoveel van de materie begrepen heb dat ik voor deze module een voldoende heb gehaald.
Verder onze Griekse vrienden, elke deskundige beweerd iets anders. Wel steunen, niet steunen. Ga er dan als onwetend burger er nog maar iets zinnigs over denken. Gelukkig heb ik vrienden en kennissen die naar Griekenland op vakantie gaan om daar de economie te helpen. Als ze nou heeeeeeeeeeeeeeeeel veel uitgeven komen ze mogelijk uit de schulden.

De laatste tijd zit ik wat meer naar Duitse muziek te luisteren, je kan via internet allerlei ouwe Duitse liedjes terughalen die ik nog ken van vroeger. Mijn moeder had vaak Duitse platen op. Peter Alexander, Freddy Quinn. Geen Schlagers, maar luisterliedjes over Hamburg (waar ze vandaan komt) Wenen en andere sentimentele shit. Ik moet zeggen dat het vaak wel mooie liedjes zijn. Zou ik sentimenteel worden? zal toch niet. Anyway, een paar weken geleden zong Ellen te Damme het onderstaande liedje bij De Wereld Draait Door. En ik ken mensen die niet van Duitse muziek houden, sterker nog, die Ellen ten Damme niet bijster goed, leuk, of weet ik wat vinden, die dit wel mooi vinden. Zal wel om de tekst gaan;-)

Advertenties

One response to “Mixje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: