Cool

In het journaal een item over een man die een schilderij heeft gestolen. hij liep met het schilderij onder zijn arm het museum uit en werd, toevallig, gefilmd bij een restaurant. Wel cool, niemand verwacht dat. Ik houdt wel van Picasso, maar smaken verschillen. Overigens een tonnetje of 5…………..

Tete de Femme (vrouwelijk hoofd)

Woensdag de uitslag van de angiografie van 2 weken geleden. De vorige keer liep ik te mopperen op de arts (nou is mopperen mijn 2e natuur, maar nu was het echt) dus ik ging er al met opgestoken kuif heen.
Als eerste moest ik bloed prikken en daar kreeg ik al te horen dat ik te laat was, de trombosedienst is tot 9 uur. Ik uitleggen dat ik anders 3x op 1 dag naar het ziekenhuis moet, nou dat maakte haar niet uit. Mij ook niet;-) kom wanneer ik wil.
In ieder geval moest ik daarna naar de vaatchirurg. 3 kwartier uitloop, alle tijd om je op te fokken en dat deed ik dus.
Uiteindelijk is het mijn beurt, weer in het onderzoekskamertje. Na een minuutje komt de arts. Of ik even mee wil lopen, nou dat wil ik wel. Hij draait zijn monitor en zegt: wat ziet U? En ik zag een röntgenfoto van mijn ader en wat opviel is een vernauwing en dat zei ik ook. De arts was dat ook opgevallen en hij stelt nu voor om dit te behandelen. Hij overlegt met mij wat de beste behandeling is en hoe dit gedaan moet gaan worden. Vriendelijke man.
De behandeling is dus een dotterbehandeling, waarmee ze een ballonnetje in de ader opblazen die de ader een beetje oprekt. Operatie die dus kort geleden mijn vader heeft ondergaan. Overigens, zei ook de arts, heb ik geen aderverkalking dus is de kans op een probleem minimaal. Ware het niet dat er bij mij een operatiewond zit van het repareren van de ader zou het geen enkel probleem opleveren. Ik moet nu ter controle een nacht blijven.
De moraal van het verhaal is echter dat een mens toch vaak met een soort van vooringenomenheid ergens heen gaat.
Als je tv stuk is en je gaat naar de winkel voor garantie heb je je verhaal al klaar, ik nu ook. De vorige keer was hij ook niet onvriendelijk maar een echte arts “ik weet wel wat het beste voor U is” en nu een hele andere man. Het kan best zijn dat hij met zijn collega’s gesproken heeft en weet dat ik gewoon graag wil weten wat er gaat gebeuren.

Ik ben weer zo mobiel dat ik het idee heb weer wat te gaan klussen, kleine dingetjes, tegels in de keuken dat werk. Had al met de buurman besproken of ik de poort naast het huis mag overkappen, dat mag, en ik denk dat ik dat binnenkort ga doen. Ik heb mijn gereedschap al opgezocht en vond een foto van mijzelf op weg naar de klus.
Tot slot: ik heb bijna nooit een gladgeschoren hoofd, ik vind dat bij mijzelf niet zo goed staan maar mijn jongste zoon moppert (van wie heeft hij het) weleens dat ik prik. Gelukkig is hij niet agressief, het kan anders………..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: