Het werk

Als je iets overkomt, ziek wordt of een ongeval, denk je er vaak niet bij na welke consequenties dit kan hebben.
Zo was ik blij dat er een verzekering was die de door mij geleden schade dekt. De letselschadeadvocaat die we in de hand namen kwam snel tot de conclusie dat ik een jaarcontract had. Nou wist ik dat wel, maar tot dat moment had ik daar niet aan gedacht. Ik had al wel een laptop gevraagd waarmee ik wat kon thuiswerken. Voor 2 redenen, 1 ik had wat te doen, 2 je laat blijken dat je graag wilt, en dat is ook zo. Een van mijn collega’s heeft in die tijd zich sterk gemaakt dat mijn contract, in ieder geval tijdelijk, verlengd werd. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

Maar toen het probleem, op een bepaald moment wil je toch wel weten of je contract verlengd gaat worden. Je wil wat zekerheid. Nu stond er in mijn contract dat bij een goede beoordeling het omgezet zou worden in een vast dienstverband. De goede beoordeling had ik, en toch geen zekerheid omdat het bedrijf was afgestapt van het geven van vaste contracten. Hoe ze dat doe weet ik niet, ik dacht dat je 2x een contract mag aanbieden en dat moeten ze je vast in dienst nemen. Maar het zal allemaal wel kloppen. Eind oktober was de deadline, na de vakantie half september wist ik nog niks. Ik had mij in de vakantie al op monsterboard gezet. Gewoon ff orienteren. En ik kreeg al snel wat aanvragen van headhunt bedrijven. Uiteindelijk 20 in de eerste week. Ja wat moet je dan. Ik heb aangegeven bij mijn teamleider wat er loos was en die begreep het als geen ander, hij zat in dezelfde situatie…………
Tijdens mijn vakantie had ik al een gesprek gehad bij Chemtura, een bedrijf in Amsterdam die bestrijdingsmiddelen maakt tegen insecten en plantziekten. Kwamen met een mooie vacature. Het onderhoud wat er gedaan wordt moet vastgelegd worden, SAP (een softwareprogramma) moet worden ingevoerd, en er komt een nieuwe fabriek waar het totale onderhoudspakket voor moet worden geschreven. Mooie uitdaging.
En toen kwam Vector, een bedrijf wat het onderhoud opzet van organisatie tot looplijst voor de monteur. Een mooie uitdaging, klein bedrijf met grote plannen.
Anderhalve week voor mijn contract afgelopen zou zijn kwam de kogel door de kerk, mijn contract werd omgezet in een vast dienstverband, en wat moet je dan? Zekerheid (betrekkelijke zekerheid) inruilen voor een contract van een jaar? Ik heb het maar gedaan. Dus per 1 november werk ik voor Vectormm, ik ben gedetacheerd bij een gas/oliemaatschappij waarvoor ik de tekeningen in Excell moet verwerken. Deze worden in SAP gezet en daar word dan het onderhoudsplan aan gekoppeld. Ik heb al eens iets gelijks gedaan bij Corus dus weet wat er verwacht wordt, maar ik val hier later in. De eerste maand ben ik bezig geweest met de denkwijze van een ander eigen te maken. Moeilijk maar het is gelukt.

Dit soort tekeningen dus. Dit is een heel simpel voorbeeld maar je zult begrijpen dat ik geen echte tekeningen plaats.

Het wordt omgezet naar dit:
Pomp P-201
Klep FV-3-3040
Flow zender(transmitter) FT10
Pomp P-504
Klep FV-3-3041
Flow zender(transmitter) FT101
Mixer M-08
Verzamelpunt
Reactor
Hier wordt dan een niveau en een codering aan gekoppeld waarmee het verder in een SAP database verwerkt kan worden, dit luistert erg nauw omdat bij een foute codering of niveau in het vervolgproces een deel van de database op een verkeerde manier wordt geplaatst in het eindresultaat.
Stel dat je de codering van de pompen omdraait kan het zijn dat je op een verkeerd booreiland staat omdat de codering aangeeft dat de pomp zich daar bevind. In de praktijk zal dat hier niet snel gebeuren omdat de onderhoudsmensen jarenlange ervaring hebben met wat waar staat. Maar bij een nieuwe fabriek zou het kunnen.

Leuk werk? Jawel, hoewel het nu gaat vervelen. maar elke keer als je er 1 af hebt geeft het een lekker gevoel.
Ik ben echter tot veel meer in staat. Je kan natuurlijk niet na 2 maanden van alles verlangen, en dat doe ik ook niet. Het is een klein bedrijf met aardige gasten en aan mij is het om te bewijzen dat ik kan wat ik zeg te kunnen.

En verder? Ik heb gisteren een ongeluk met mijn auto gehad, man reedt achteruit van de parkeerplaats maar lette niet op. Voorspatbord stuk, band gescheurd, deur kapot. Ik ga de bocht om zonder te sturen.  Meteen maar even contact gezocht met de baas, dat ik thuiswerk, gelukkig kan dat deze keer. Dinsdag naar de garage voor reparatie.

Verder heb ik weer eens Darts zitten kijken. Nederlandse jongen in de finale Christian Kist. Ik denk dat het geen Barney is. Hij kan wel goed darten natuurlijk.
Maar ik bedoel dat hij niet veel uitstraling heeft, en om een dikke boterham te kunnen verdienen moet je jezelf ook kunnen verkopen. Barney kon dat, tot hij als geldwolf gezien werd en dat kan niet in Nederland. de andere Embassy winnaar Jelle Klaasen heb je ook niet veel meer van gehoord.
Maar nu Kristian Kist.

Tot slot een liedje  van een Canadese band. Ze spelen covers, maar wel heel apart. Enjoy.

Advertenties

One response to “Het werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: