Nieuwe tijden

Terwijl ik dit schrijf zit ik in een hostel in Frankfurt,  ben net met mijn zoons in het Goethe huis geweest waar ik een rondleiding heb gehad.

Vakantie, ik ben eraan toe. Al 2 jaar nergens geweest. Vorig jaar op dit moment was ik bezig met het zoeken naar een andere baan, had prioriteit. Ik ben een paar keer met mijn zoons een dagje weg geweest en ik ben een keer naar het strand geweest.
Dit jaar is eigenlijk niet anders, het huwelijk tussen Vector en mij is niet gelukkig. Ik had voor mijzelf al het besluit genomen om weg te gaan, en ook het supertrio van Vector had dezelfde conclusie getrokken. Supertrio is overigens niet vervelend bedoeld. Ze worden ook wel de 3 musketiers genoemd. Ik heb respect voor de gasten en wat ze doen, het is alleen niet “mijn ding”. Anyway, ik was al aan het zoeken naar iets anders, heb mogelijk iets gevonden, en was aan het kijken waneer ik dat het beste kon zeggen, bleek dat de Directie met het zelfde probleem zat. Is nu opgelost. Ik heb tot 1 november de tijd, en mag eerder weg indien nodig.

Maar ik ben dus toe aan een paar dagen weg, we maken er een korte vakantie van, Paar dagen Frankfurt (nu) daarna naar München (Dachau) waarna we naar Fussen gaan (Nueschwanstein) daarna vangen we weer met de thuisreis aan. We hebben nog geen plan maar dat komt wel goed, misschien Ulm Rotemburg ob Touber

Wat is nu de nieuwe tijd?
Het eerste wat ik deed toen ik op onze kamer kwam was een foto twitteren van het uitzicht, is iets van de nieuwe tijd.

getwitterde foto.

Het feit dat ik nu op mijn kamer dit kan schrijven is nieuw.
In de hotellobby zit iedereen naar een schermpje te staren, vroegá zat je in een hostel te praten, vaak met irritante Amerikanen die de hele wereld al gezien hadden, nu niet.
Het heeft zijn voordelen, het hele hostel heeft free Wifi, je kan een laptop lenen als je er zelf geen hebt, en je kan overal je telefoon, I-pod/pad opladen. Sterker nog als je je lader vergeten bent hebben ze die ook nog voor je.
Andere voordelen? Je kan ter plekke kijken wat er te doen is, je blog bijwerken, mailen met het thuisfront noem het maar op.

Even over de gezondheid, ik heb een operatie laten uitvoeren om een ader te vervangen, zal bekend zijn bij de volgers.
De operatie blijkt niet datgene te hebben opgeleverd wat de bedoeling was, ze hebben me open gelegd en niet het goede stukje vervangen, dwz een meting heeft uitgewezen dat de eerst gemeten waarde niet was verbeterd. Lekker is dat. Binnenkort weer een afspraak met de chirurg, kijken wat hij te vertellen heeft. Ik ben er wel klaar mee. De sufneus waar ik mee gesproken heb had het over een Dotterbehandeling. Heb ik al een keer gehad, niet geholpen.
Overigens, denk maar niet dat je een excuus krijgt ofzo, nee het is niet goed gegaan, jammer joh.

Tot slot……….
De politiek heeft in al zijn wijsheid besloten het in Nederland gebruikte gedoogbeleid te stoppen.
Het Hostel waar ik verblijf staat in het midden van de Rosse buurt van Frankfurt met alle daarbij behorende criminaliteit. Ik zie hier de hele dag dealers spullen verkopen, bewaren het in sokken, hun mond, schoenen. De mensen die het kopen zijn een levende reclame om NOOOOOIIIT aan die troep te beginnen. Waar ik bang voor ben dat wat ik hier voor de deur zie de toekomst van Nederland weer is. Fijn net als vroeger op het Damrak aangesproken worden door een man (psstt Hasjies? Coke? Mariuwana?) Ik had niet het idee dat het gedoogbeleid slecht was. de Koffieshops voorzagen van een behoefte en trokken toeristen. Daar waar het fout gaat moet je het aanpakken. Niet alles meteen verbieden. Dit is een beetje het kind met het badwater enz…..
Overigens grappig was dat een vrouw Sean vroeg om een sexclub binnen te gaan, toen ik vroeg of hij met 15 niet wat jong was kreeg ik allerlei excuses, ze had niet gezien dat hij bij mij hoorde. Moest er wel om lachen, hij ziet er dus uit ls een jongen van 18.

Tot slot een toepasselijk liedje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: