Osteomyelitis

Osteomyelitis, oftewel bot-ontsteking, dat is wat ik nu dus heb. De nucleaire scan heeft het uitgewezen. Dat wil echter nog niet zeggen dat men weet waar het zit en waar het door komt. Toen de pen in mijn been is gegaan was er al sprake van een ontsteking. Ik heb toen 6 weken antibiotica gehad om een en ander tegen te gaan maar nu blijkt er toch iets te zitten. Wat, tja dat kunnen ze op het moment niet zeggen. Een bacteriële ontsteking in het bot.
Ze hebben wel gezien dat de ontsteking verminderd is. ze meten je CRP deze was bij mij de eerste keer 145, na 2 weken (kuurtje) 75 en nu was hij 42 en dat zonder antibiotica. Ook mijn witte bloedcellen waren aanzienlijk toegenomen. Allemaal tekenen dat het de goeie kant opgaat, maar er blijft nog iets sluimeren.

Nu is het tegengaan van de ontsteking in het bot niet zo’n probleem. Ze kunnen me volpompen met medicijnen en het bot zal daardoor wel genezen, maar de mergpen die in het bot zit zat de medicijnen niet opnemen. Mochten daar dus nog bacteriën opzitten zullen die op termijn weer een ontsteking kunnen veroorzaken.

Er zijn op dit moment 2 dingen wat er gedaan kan worden.
1) de ontsteking (pijn etc) wordt nu besteden met medicijnen. Als er nog bacteriën op de pen zitten zal dat over een paar jaar weer een probleem kunnen opleveren, hoeft niet maar kan wel, dan gaan we dat weer bestrijden met medicijnen. En dan mogelijk een volgende keer, en een volgende keer.
2) De mergpen wordt verwijdert, er wordt in het gat een hoeveelheid antibiotica gespoten, het been wordt dichtgemaakt en ik heb nooit meer ergens last van (hopelijk). Dit is volgens de chirurg de beste methode.

Maarrrrrr, eerlijk gezegd weet hij het ook niet. Het is natuurlijk een kundig chirurg, anders had hij niet aan mij mogen sleutelen, maar dit gaat (zegt hij zelf) zijn kennis te boven. Ik wordt daarom doorgestuurd naar het AMC.
Daar zit een chirurg die vaker dit soort gecompliceerde dingen heeft gedaan. Het gaat namelijk niet alleen om de botbreuk, maar ook om het vaatstelsel en de “vrij
e lap”, dat is het stuk transplantaat wat van mijn rug afkomt.
Ook de plastisch chirurg die mij heeft geholpen werkt 1 dag in de week in het AMC, dus dat is wel handig, en er zit ook nog een vaatspecialist die contact heeft met de vaatchirurg die mij in het RKZ heeft behandeld. Als ik die nou allemaal in 1 keer aan mijn bed kan krijgen ben ik blij, en in 1x klaar.

Maar dat zal wel hierop neerkomen:

Anyway, het wordt dus nog even afwachten. Ik heb nu een antibiotica kuur gekregen omdat ik erom gevraagd heb (je weet wat minister schippers er vanmorgen over zei? Ja dokter) om daarmee e.e.a te onderdrukken.
Verder zal ik doorgaan met uitkijken met eten. Dus Vette vis, kip, kurkuma met peper en olie. Uitkijken met rood vlees. Ik denk overigens dat je gewoon normaal moet eten. Vandaag had ik kip met rijst en groenten, staat er op een site dat kip EN rijst ontstekingen bevorderend zijn. Ja dan weet ik het ook ff niet meer.
Voorlopig ga ik aan de pil, zoveel mogelijk het been ontlasten en rusten (dokters orders) Volgende week een nieuwe CT scan, en dan wachten op een oproep uit Amsterdam. Misschien krijg ik wel de kamer van John de Wolf:-)

Tot slot nog even een liedje over wat ik niet meer ben…………

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: